Reglementările PAC, adaptate rapid - Agricultura României
Joi, 14 Mai 2020 10:18

Reglementările PAC, adaptate rapid

Scris de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, susţine că este fundamental ca reglementările Politicii Agricole Comune să fie adaptate cât mai rapid, astfel încât să existe flexibilitate pentru ca statele membre să îşi susţină în continuare fermierii.

"Am participat la videoconferinţa miniştrilor agriculturii şi pescuitului din UE. În contextul dificil în care se află sectorul agricol, este fundamental ca reglementările PAC să fie adaptate rapid pentru a permite Statelor Membre să aibă flexibilitate în asigurarea cadrului necesar astfel încât acestea să continue să-şi susţină fermierii şi alte categorii de beneficiari ai PAC", a scris Oros, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a subliniat că a solicitat sprijin financiar direct din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) pentru lapte, carne de porc şi carne de pasăre similar cu cel acordat în 2015 şi 2016 pe perioada embargoului cu Rusia.

Totodată, pentru sectorul vitivinicol impactat de închiderea lanţului HoReCa, ministrul a precizat că a solicitat Comisiei Europene ca sumele disponibile pentru programul naţional vie-vin să poată fi utilizate pentru a evita abandonul plantaţiilor viticole înfiinţate prin programele de reconversie.

Sursa: Agerpres

Citit 527 ori