Zmeur Heritage, cel mai popular soi de zmeura - Agricultura României
Luni, 30 Martie 2020 14:01

Zmeur Heritage, cel mai popular soi de zmeura

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sunteti in cautarea unui soi de zmeura remontat, care sa fructifice si vara si toamna tarziu? Cautati un soi de zmeura usor de adaptat la conditii de clima si relief, deloc pretentios in ceea ce priveste solul? Soiul Heritage este un clasic, foarte apreciat si cultivat pe teritoriul Romaniei.

Cultivat, in special, pentru fructele sale mari si delicioase, soiul Heritage este o investitie profitabila pentru incepatori dar si pentru cei cu experienta in domeniu. In primul rand, vorbim despre un zmeur cu productivitate foarte buna si o rezistenta excelenta la inghet, boli si arsita.

Pentru a obtine rezultate de nota 10, este necesar ca soiul zmeur Heritage sa fie plantat la soare si sa aiba suficienta apa. Terenul trebuie sa fie usor inclinat si ferit de vant. Sunt cerintele minime. Odata stabilite aceste detalii, te vei bucura de doua recolte pe an, bogate si gustoase.

De ce este zmeur Heritage un soi apreciat?

Heritage este unul dintre cele mai cautate si apreciate soiuri de zmeura. Motivul? Pretentiile mici, capacitatea de productie mare, fructele gustoase, bune de expus la raft. In plus, vorbim despre un soi remontat, deci, despre fructe de doua ori pe an! Este unul dintre cele mai bune soiuri pentru productia de toamna.

Iata ce este important sa stii despre acest soi. Caracteristici

Soiul Heritage este originar din SUA. Creste vertical si nu are nevoie de suport. Este un soi remontat care asigura o productie secundara, toamna, pe varfurile drajonilor noi. Pentru ca tulpina este rigida, planta poate sa sustina incarcatura de fructe fara spalier. Ceea ce, bineinteles, este un plus.

Este un soi autofertil, nu suporta excesul de umiditate, insa are nevoie de stropiri frecvente, mai ales, in lunile caniculare. Aciditatea din sol trebuie sa fie moderata. Nu suporta umbra, motiv pentru care trebuie plantat in locuri bine luminate.

Zmeurul Heritage are o rezistenta foarte buna atat la temperaturi scazute, cat si la cele ridicate, dar si la trecerile bruste de temperatura. Rezista bine si la boli sau daunatori.

Un alt avantaj asigurat de acest soi este acela ca fructele sale nu cad, in cazul in care amani culesul cu cateva zile. Mai mult, fructele sunt rezistente la manipulare si transport, pastrandu-si aspectul intact.

Epoca de maturare are loc in prima decada a lunii iulie (prima rodire) si ultima decada a lunii august. A doua rodire are loc  in prima decada a lunii septembrie.

Fructele sale merita toata atantia! Acestea se remarca prin marime (fructe medii spre mari), dar si prin culoare-rosu intens, lucios. Forma lor este conica, iar gustul este puternic aromat. Zmeura Heritage este usor de comercializat, aspectul fiind unul placut.

Fructele de la acest soi sunt perfecte pentru delicatesele culinare, in special,  cele de cofetarie. Zmeura poate fi consumata proaspata, concelata si semi-preparata. Un ingredient inedit pentru sucuri naturale, dulceturi, gemuri si jeleuri.

Citit 305 ori